Ita­li­aan­se kip­pen­soep met tofet­te

Kippensoep op z'n Italiaans: met verse kruiden, pasta en venkel.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(8) waardeer
italiaans hoofdgerecht Kippensoep op z'n Italiaans: met verse kruiden, pasta en venkel. 6 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olijfolie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de kipdijfilets in 4 min. rondom goudbruin aan. Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng rustig tegen de kook aan. Haal de blaadjes van de takjes tijm, salie, oregano en rozemarijn en snijd fijn. Voeg toe aan de bouillon. Houd de soep 20 min. tegen de kook aan, zodat de kip helemaal gaar is.
  2. Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Pel de ui en snijd in 8 partjes. Snijd de stelen en onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
  3. Voeg de tofette, ui en venkel toe aan de bouillon en breng aan de kook. Voeg na 8 min. de courgette en tuinerwten toe en laat nog 6 min. koken. Voeg de laatste 2 min. het kippenvlees toe. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de soep en pers de vrucht vervolgens uit. Voeg het sap naar smaak toe. Breng de soep verder op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en ciabatta.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse kippensoep met tofette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se kip­pen­soep met tofet­te

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 320 g kipdijfilet

Verhit de olijfolie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de kipdijfilets in 4 min. rondom goudbruin aan.

2
2
  • 2 liter water
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng rustig tegen de kook aan.

3
3
  • 10 g Italiaanse kruidenmix

Haal de blaadjes van de takjes tijm, salie, oregano en rozemarijn en snijd fijn. Voeg toe aan de bouillon.

4
4

Houd de soep 20 min. tegen de kook aan, zodat de kip helemaal gaar is.

5
5
  • 1 courgette
  • 1 zoete ui

Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Pel de ui en snijd in 8 partjes.

6
6
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

7
7

Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes.

8
8
  • 200 g tofette
  • 200 g diepvries tuinerwten

Voeg de tofette, ui en venkel toe aan de bouillon en breng aan de kook. Voeg na 8 min. de courgette en tuinerwten toe en laat nog 6 min. koken.

9
9

Voeg de laatste 2 min. het kippenvlees toe.

10
10
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de soep en pers de vrucht vervolgens uit. Voeg het sap naar smaak toe.

11
11

Breng de soep verder op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.