bewaar
Kippensoep met mais, zoete aardappel en zilvervliesrijst
Kippensoep met mais, zoete aardappel en zilvervliesrijst
bewaar

Kippensoep met mais, zoete aardappel en zilvervliesrijst

Wees er als de kippen bij, want deze kippensoep is gezond en zit boordevol favo smaakmakers!

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

zilvervliesrijst

385 g

kipdijfilet

400 g

zoete aardappel

250 g

cherrytomaten

370 g

AH Biologisch mais in pot

2 el

zonnebloemolie

2 tl

milde paprikapoeder

1¼ liter

water

1

Maggi kippenbouillontablet minder zout

1

limoen

Wees er als de kippen bij, want deze kippensoep is gezond en zit boordevol favo smaakmakers!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten. Laat de mais uitlekken.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de kipdijfilet met de paprikapoeder in 3 min. rondom bruin. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel, tomaten en mais toe, breng opnieuw aan de kook en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.

3

Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen), peper.

4

Verdeel de rijst over kommen. Schep de soep erover en serveer met een partje limoen.

dieettipHet kippenbouillontablet staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

combinatietipLekker met koriander.

variatietipVervang de kip door bijvoorbeeld 540 g (gekookte) zwarte bonen of kidneybonen (per 4 personen).