Kikkererwtenstoof met aardappel, sperziebonen en zilvervliesrijst
Dubbel voordeel van deze kikkererwtenstoof: goed voor je portemonnee en hij staat ook nog eens veel sneller op tafel dan een niet-veganistische stoof.
Ingrediënten
4 personen
2
middelgrote uien
2 tenen
knoflook
2 el
milde olijfolie
1 kg
vastkokende aardappel
½
rode peper
1½ el
kerriepoeder
400 g
tomatenblokjes in blik
500 ml
kokend water
100 g
zilvervliesrijst
400 g
kikkererwten in blik
450 g
diepvries sperziebonen
Dit heb je nodig
braadpan met deksel
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Snijd de halve rode peper fijn.
Voeg de kerrie en tomatenblokjes toe en kook 2 min. op hoog vuur. Voeg de aardappel en rode peper toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat ca. 25 min op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Voeg na 15 min. de kikkererwten en sperziebonen toe, doe de deksel op de pan en kook nog 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de rijst.
Kikkererwtenstoof met aardappel, sperziebonen en zilvervliesrijst
Dubbel voordeel van deze kikkererwtenstoof: goed voor je portemonnee en hij staat ook nog eens veel sneller op tafel dan een niet-veganistische stoof.

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Snijd de halve rode peper fijn.
Voeg de kerrie en tomatenblokjes toe en kook 2 min. op hoog vuur. Voeg de aardappel en rode peper toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat ca. 25 min op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Voeg na 15 min. de kikkererwten en sperziebonen toe, doe de deksel op de pan en kook nog 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de rijst.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 kg vastkokende aardappel
½ rode peper
1½ el kerriepoeder
400 g tomatenblokjes in blik
500 ml kokend water
100 g zilvervliesrijst
400 g kikkererwten in blik
450 g diepvries sperziebonen
Dit heb je nodig
braadpan met deksel