bewaar
Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen
Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen
bewaar

Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen

Tomatensaus doet het altijd goed. Zeker deze variant met gehakt en winterpeen.

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

winterpeen

2 tenen

AH knoflook voordeel

1

middelgrote ui

2 el

milde olijfolie

2 tl

AH gemalen paprikapoeder mild

300 g

mager rundergehakt

800 g

tomatenblokjes in blik

100 ml

kraanwater

300 g

zilvervliesrijst

400 g

diepvries gebroken sperzieboon

42½ g

rucola

Tomatensaus doet het altijd goed. Zeker deze variant met gehakt en winterpeen.

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen, knoflook, ui en paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. goudbruin en rul.

2

Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

ook de sperziebonen 4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de rucola en breng op smaak met peper. Serveer de gehakt-tomatensaus met de zilvervliesrijst en sperziebonen.

tip

algemeenLekker met wat fijngesneden selderij.

algemeenVervang voor een vega variant het gehakt door bijvoorbeeld rulstukjes.