Ge­hakt-to­ma­ten­saus met zil­ver­vlies­rijst en sper­zie­bo­nen

Tomatensaus doet het altijd goed. Zeker deze variant met gehakt en winterpeen.

(5) waardeer
hoofdgerecht Tomatensaus doet het altijd goed. Zeker deze variant met gehakt en winterpeen. 4 personen
2 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen, knoflook, ui en baharat 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. goudbruin en rul.
  2. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. ook de sperziebonen 4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de rucola en breng op smaak met peper. Serveer de gehakt-tomatensaus met de zilvervliesrijst en sperziebonen.

Tip:

Lekker met wat fijngesneden selderij.

Tip:

Vervang voor een vega variant het gehakt door bijvoorbeeld rulstukjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 75 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gezond Vooruit

Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt-to­ma­ten­saus met zil­ver­vlies­rijst en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 200 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 middelgrote ui

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 1½ el baharat

Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen, knoflook, ui en baharat 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 300 g mager rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. goudbruin en rul.

4
4
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 100 ml kraanwater

Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken.

5
5
  • 300 g zilvervliesrijst

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 400 g diepvries gebroken sperziebonen
  • 42½ g rucola

Kook de sperziebonen 4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de rucola en breng op smaak met peper.

7
7

Serveer de gehakt-tomatensaus met de zilvervliesrijst en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.