Roer­bak van bief­stuk­punt­jes met boon­tjes en zil­ver­vlies­rijst

Gooi het roer om met deze gezonde roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst.

(26) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Gooi het roer om met deze gezonde roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst. 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-ui in dunne ringetjes.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukpuntjes 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min. Serveer de rijst met de biefstukpuntjes met boontjes.

variatietip:

Vervang de biefstuk door 375 g tofu. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met peper. Verhit de olie in een wok en bak de tofu 10 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 68 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van bief­stuk­punt­jes met boon­tjes en zil­ver­vlies­rijst

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 600 g diepvries gebroken sperziebonen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 3 salade-uitjes

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-ui in dunne ringetjes.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 300 g biefstukpuntjes

Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukpuntjes 1 min. op hoog vuur.

4
4
  • 3 el ketjap manis

Zet het vuur laag, voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.

5
5

Serveer de rijst met de biefstukpuntjes met boontjes.

variatietip:

Vervang de biefstuk door 375 g tofu. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met peper. Verhit de olie in een wok en bak de tofu 10 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.