Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst
Gooi het roer om met deze gezonde roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst.
495 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
600 g
2 tenen
3
2 el
300 g
3 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker)
Beter Eten Gids 1 -2021 - Beter Eten Gids 1 -2021
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-ui in dunne ringetjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukpuntjes 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min. Serveer de rijst met de biefstukpuntjes met boontjes.
- dieettipKetjap staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
- variatietipVervang de biefstuk door 375 g tofu. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met peper. Verhit de olie in een wok en bak de tofu 10 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.
Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst
Gooi het roer om met deze gezonde roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst.

hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-ui in dunne ringetjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukpuntjes 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min. Serveer de rijst met de biefstukpuntjes met boontjes.
dieettip:Ketjap staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
variatietip:Vervang de biefstuk door 375 g tofu. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met peper. Verhit de olie in een wok en bak de tofu 10 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
600 g diepvries gebroken sperziebonen
2 tenen knoflook
3 salade-uitjes
2 el milde olijfolie
300 g biefstukpuntjes
3 el ketjap manis




