bewaar
Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst
Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst
bewaar

Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst

Gooi het roer om met deze gezonde roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst.

15 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

600 g

diepvries gebroken sperzieboon

2 tenen

knoflook

3

salade-uitjes

2 el

milde olijfolie

300 g

biefstukpuntje

3 el

ketjap manis

Gooi het roer om met deze gezonde roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-ui in dunne ringetjes.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukpuntjes 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min. Serveer de rijst met de biefstukpuntjes met boontjes.

tip

variatietipVervang de biefstuk door 375 g tofu. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met peper. Verhit de olie in een wok en bak de tofu 10 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.