Zoete aardappel met zwarte bonen, mais en tomaat van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een smakelijk en voedzaam gerecht met zoete aardappel, zwarte bonen, maïs en tomaat. Een favoriet op de kinderopvang én makkelijk thuis te maken!

200 kcal

30 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 675 gram zoete aardappelblokjes

    zoete aardappelblokjes

  • 500 gram biologische paprika duo

    biologische paprika duo

  • 1 eetlepel biologische olijfolie extra vierge

    biologische olijfolie extra vierge

  • 720 gram biologische zwarte bonen in pot

    biologische zwarte bonen in pot

  • 340 gram biologische maiskorrels in pot

    biologische maiskorrels in pot

  • 400 gram biologische tomatenblokjes in blik

    biologische tomatenblokjes in blik

  • 450 gram biologische bladspinazie deelblokjes

    biologische bladspinazie deelblokjes

  • 100 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)

    haver keuken (alternatief voor kookroom)

  • 1 theelepel milde paprikapoeder

    milde paprikapoeder

  • 1 theelepel gemalen komijnzaad

    gemalen komijnzaad

  • 1 theelepel gevriesdroogde oregano

    gevriesdroogde oregano

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Kook de zoete aardappelblokjes in 15–20 minuten gaar. Snijd de paprika’s in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Spoel de zwarte bonen en de mais af en laat uitlekken. Voeg samen met de tomatenblokjes toe aan de pan. Bak 5 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe en verwarm tot deze volledig ontdooid en goed door de saus gemengd is.

  3. Voeg de haverroom toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Voeg paprikapoeder, komijn en oregano toe en roer goed door elkaar. Voeg de gekookte zoete aardappelblokjes toe en roer alles voorzichtig door zodat de saus goed verdeeld is. Verwarm nog 2–3 minuten zachtjes.

  • variatietipVoor variatie kan er aan dit gerecht ook rijst worden toegevoegd (neem voor 10 personen 500 gram rijst).
  • variatietipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met zoete aardappel, zwarte bonen en een drupje olijfolie tot een glad hapje.
  • variatietipVoor volwassenen kan je dit gerecht aanpassen door wat tortillachipjes erbij te serveren en met wat chilivlokken extra pit te geven aan dit gerecht. Voeg eventueel zout naar wens toe.
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Zoete aardappel met zwarte bonen, mais en tomaat van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een smakelijk en voedzaam gerecht met zoete aardappel, zwarte bonen, maïs en tomaat. Een favoriet op de kinderopvang én makkelijk thuis te maken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig