Volkorenmacaroni met rode biet, wortel en kip van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke en voedzame macaroni met zachte wortel, zoete rode biet en malse kip, in een romig bietensausje. Een favoriet bij Kindergarden, maar nu ook voor het hele gezin thuis!
295 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
600 gram biologische winterpeen
biologische winterpeen
1 eetlepel biologische olijfolie extra vierge
biologische olijfolie extra vierge
500 gram biologische kipfiletblokjes
biologische kipfiletblokjes
1 theelepel gevriesdroogde tijm
gevriesdroogde tijm
500 gram biologische volkoren macaroni
biologische volkoren macaroni
600 gram biologische geraspte rode bieten
biologische geraspte rode bieten
250 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)
haver keuken (alternatief voor kookroom)
2 eetlepel edelgistvlokken
edelgistvlokken
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Schil de wortels en snijd in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de wortels tot ze zacht zijn.
Voeg de kip toe aan de wortel en bak de kip in ongeveer 7 minuten goudbruin en gaar. Voeg de tijm toe en breng licht op smaak met peper.
Kook de volkoren macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gebruik de helft van de rode biet voor de saus. Doe in een keukenmachine of in een grote maatbeker waar de staafmixer in past. Voeg daar 2 el kookvocht (per 10 personen), haverroom en edelgistvlokken aan toe. Pureer tot een egale saus.
Meng direct na het afgieten van de macaroni de bietensaus erdoor. Voeg vervolgens de wortel, de andere helft van de rode bietstukjes en kip toe en verwarm alles zachtjes.
- vegantipVervang de kip voor kikkererwten.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje van wortel, rode biet en macaroni. Voeg een paar druppels olijfolie toe.
- variatietipVoeg voor volwassenen eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Volkorenmacaroni met rode biet, wortel en kip van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke en voedzame macaroni met zachte wortel, zoete rode biet en malse kip, in een romig bietensausje. Een favoriet bij Kindergarden, maar nu ook voor het hele gezin thuis!

10 personen
295 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de wortels en snijd in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de wortels tot ze zacht zijn.
Voeg de kip toe aan de wortel en bak de kip in ongeveer 7 minuten goudbruin en gaar. Voeg de tijm toe en breng licht op smaak met peper.
Kook de volkoren macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gebruik de helft van de rode biet voor de saus. Doe in een keukenmachine of in een grote maatbeker waar de staafmixer in past. Voeg daar 2 el kookvocht (per 10 personen), haverroom en edelgistvlokken aan toe. Pureer tot een egale saus.
Meng direct na het afgieten van de macaroni de bietensaus erdoor. Voeg vervolgens de wortel, de andere helft van de rode bietstukjes en kip toe en verwarm alles zachtjes.
vegantip:Vervang de kip voor kikkererwten.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje van wortel, rode biet en macaroni. Voeg een paar druppels olijfolie toe.
variatietip:Voeg voor volwassenen eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
600 g biologische winterpeen
1 el biologische olijfolie extra vierge
500 g biologische kipfiletblokjes
1 tl gevriesdroogde tijm
500 g biologische volkoren macaroni
600 g biologische geraspte rode bieten
250 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)
2 el edelgistvlokken




