Tuinerwten-spinaziestamppot met ei van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een stevige en voedzame ovenschotel met spinazie en doperwten. Ideaal voor kinderen en lekker voor het hele gezin!
220 kcal
1 uur bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
750 gram biologische iets kruimige aardappelen
biologische iets kruimige aardappelen
10 biologische eieren
biologische eieren
1 eetlepel biologische olijfolie extra vierge
biologische olijfolie extra vierge
600 gram biologische bladspinazie deelblokjes
biologische bladspinazie deelblokjes
600 gram biologische tuinerwten
biologische tuinerwten
100 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)
haver keuken (alternatief voor kookroom)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Schil de aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Breng water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Kook de eieren 7 minuten.
Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de bevroren spinaziedeeltjes toe en laat ze langzaam ontdooien terwijl je regelmatig roert. Na ongeveer 5 minuten, wanneer de spinazie deels ontdooid is, voeg je de bevroren tuinbonen toe. Laat alles samen nog 8–10 minuten garen tot zowel de spinazie volledig ontdooid is als de tuinbonen zacht zijn. Roer regelmatig zodat de groenten gelijkmatig warm worden. Laat het uitlekken in een vergiet en druk indien nodig overtollig vocht eruit.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot een smeuïge puree. Voeg de haver room toe. Meng de spinazie en de tuinbonen erdoor. Serveer de stamppot met een ei.
- variatietipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje van aardappel, doperwt, spinazie en gekookt ei.
- variatietipEet er voor volwassenen nog een frisse salade bij. Voeg eventueel zout toe naar wens.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tuinerwten-spinaziestamppot met ei van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een stevige en voedzame ovenschotel met spinazie en doperwten. Ideaal voor kinderen en lekker voor het hele gezin!

10 personen
220 kcal
1 uur bereiden
Aan de slag
Schil de aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Breng water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Kook de eieren 7 minuten.
Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de bevroren spinaziedeeltjes toe en laat ze langzaam ontdooien terwijl je regelmatig roert. Na ongeveer 5 minuten, wanneer de spinazie deels ontdooid is, voeg je de bevroren tuinbonen toe. Laat alles samen nog 8–10 minuten garen tot zowel de spinazie volledig ontdooid is als de tuinbonen zacht zijn. Roer regelmatig zodat de groenten gelijkmatig warm worden. Laat het uitlekken in een vergiet en druk indien nodig overtollig vocht eruit.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot een smeuïge puree. Voeg de haver room toe. Meng de spinazie en de tuinbonen erdoor. Serveer de stamppot met een ei.
variatietip:Maak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje van aardappel, doperwt, spinazie en gekookt ei.
variatietip:Eet er voor volwassenen nog een frisse salade bij. Voeg eventueel zout toe naar wens.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
750 g biologische iets kruimige aardappelen
10 biologische eieren
1 el biologische olijfolie extra vierge
600 g biologische bladspinazie deelblokjes
600 g biologische tuinerwten
100 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)




