Tuinerwten-spinaziestamppot met ei van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een stevige en voedzame ovenschotel met spinazie en doperwten. Ideaal voor kinderen en lekker voor het hele gezin!

220 kcal

1 uur bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 750 gram biologische iets kruimige aardappelen

    biologische iets kruimige aardappelen

  • 10 biologische eieren

    biologische eieren

  • 1 eetlepel biologische olijfolie extra vierge

    biologische olijfolie extra vierge

  • 600 gram biologische bladspinazie deelblokjes

    biologische bladspinazie deelblokjes

  • 600 gram biologische tuinerwten

    biologische tuinerwten

  • 100 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)

    haver keuken (alternatief voor kookroom)

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Schil de aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Breng water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.

  2. Kook de eieren 7 minuten.

  3. Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de bevroren spinaziedeeltjes toe en laat ze langzaam ontdooien terwijl je regelmatig roert. Na ongeveer 5 minuten, wanneer de spinazie deels ontdooid is, voeg je de bevroren tuinbonen toe. Laat alles samen nog 8–10 minuten garen tot zowel de spinazie volledig ontdooid is als de tuinbonen zacht zijn. Roer regelmatig zodat de groenten gelijkmatig warm worden. Laat het uitlekken in een vergiet en druk indien nodig overtollig vocht eruit.

  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot een smeuïge puree. Voeg de haver room toe. Meng de spinazie en de tuinbonen erdoor. Serveer de stamppot met een ei.

  • variatietipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje van aardappel, doperwt, spinazie en gekookt ei.
  • variatietipEet er voor volwassenen nog een frisse salade bij. Voeg eventueel zout toe naar wens. 
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Tuinerwten-spinaziestamppot met ei van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een stevige en voedzame ovenschotel met spinazie en doperwten. Ideaal voor kinderen en lekker voor het hele gezin!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig