Volkorenmacaroni met bloemkool-wortelsaus van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een romige macaroni met bloemkool en wortel die al bij veel kinderen bij Kindergarden favoriet is!
225 kcal
15 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram biologische winterpeen
biologische winterpeen
800 gram diepvries biologische bloemkoolroosjes
diepvries biologische bloemkoolroosjes
2 eetlepel biologische olijfolie extra vierge
biologische olijfolie extra vierge
4 theelepel gedroogde salie
gedroogde salie
500 gram biologische volkoren macaroni
biologische volkoren macaroni
250 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)
haver keuken (alternatief voor kookroom)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortel in stukken. Leg de wortel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en strooi de salie erover. Rooster 30 - 40 minuten in de oven tot de groente zacht zijn.
Breng een pan water aan de kook en kook de volkoren macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de geroosterde bloemkool, wortel en peper met de room tot een gladde saus.
Roer de saus door de macaroni en verwarm nog even kort op laag vuur zodat alles goed gemengd en warm is.
- variatietipMaak voor je baby (8+ maanden) een hapje van bloemkool, wortel en macaroni, gepureerd met een beetje room.
- variatietipVoor de romige saus kan je ook cashewnoten toevoegen (150 g per 10 kinderen). Week de cashewnoten het liefst minimaal 2 uur in koud water tot ze zacht zijn. Giet af en spoel goed. Doe de cashewnoten, knoflook en peper met een beetje water in een blender. Blend op hoge snelheid en voeg langzaam het water toe tot een romige saus ontstaat.
- variatietipVoeg voor volwassenen een snuf nootmuskaat of chilivlokken toe aan de saus voor extra smaak. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Volkorenmacaroni met bloemkool-wortelsaus van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een romige macaroni met bloemkool en wortel die al bij veel kinderen bij Kindergarden favoriet is!

10 personen
225 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortel in stukken. Leg de wortel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en strooi de salie erover. Rooster 30 - 40 minuten in de oven tot de groente zacht zijn.
Breng een pan water aan de kook en kook de volkoren macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de geroosterde bloemkool, wortel en peper met de room tot een gladde saus.
Roer de saus door de macaroni en verwarm nog even kort op laag vuur zodat alles goed gemengd en warm is.
variatietip:Maak voor je baby (8+ maanden) een hapje van bloemkool, wortel en macaroni, gepureerd met een beetje room.
variatietip:Voor de romige saus kan je ook cashewnoten toevoegen (150 g per 10 kinderen). Week de cashewnoten het liefst minimaal 2 uur in koud water tot ze zacht zijn. Giet af en spoel goed. Doe de cashewnoten, knoflook en peper met een beetje water in een blender. Blend op hoge snelheid en voeg langzaam het water toe tot een romige saus ontstaat.
variatietip:Voeg voor volwassenen een snuf nootmuskaat of chilivlokken toe aan de saus voor extra smaak. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
500 g biologische winterpeen
800 g diepvries biologische bloemkoolroosjes
2 el biologische olijfolie extra vierge
4 tl gedroogde salie
500 g biologische volkoren macaroni
250 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)




