Volkorenmacaroni met bloemkool-wortelsaus van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een romige macaroni met bloemkool en wortel die al bij veel kinderen bij Kindergarden favoriet is!

225 kcal

15 min. bereiden, 30 min. oventijd

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram biologische winterpeen

    biologische winterpeen

  • 800 gram diepvries biologische bloemkoolroosjes

    diepvries biologische bloemkoolroosjes

  • 2 eetlepel biologische olijfolie extra vierge

    biologische olijfolie extra vierge

  • 4 theelepel gedroogde salie

    gedroogde salie

  • 500 gram biologische volkoren macaroni

    biologische volkoren macaroni

  • 250 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)

    haver keuken (alternatief voor kookroom)

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortel in stukken. Leg de wortel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en strooi de salie erover. Rooster 30 - 40 minuten in de oven tot de groente zacht zijn.

  2. Breng een pan water aan de kook en kook de volkoren macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Pureer de geroosterde bloemkool, wortel en peper met de room tot een gladde saus.

  4. Roer de saus door de macaroni en verwarm nog even kort op laag vuur zodat alles goed gemengd en warm is.

  • variatietipMaak voor je baby (8+ maanden) een hapje van bloemkool, wortel en macaroni, gepureerd met een beetje room.
  • variatietipVoor de romige saus kan je ook cashewnoten toevoegen (150 g per 10 kinderen). Week de cashewnoten het liefst minimaal 2 uur in koud water tot ze zacht zijn. Giet af en spoel goed. Doe de cashewnoten, knoflook en peper met een beetje water in een blender. Blend op hoge snelheid en voeg langzaam het water toe tot een romige saus ontstaat.
  • variatietipVoeg voor volwassenen een snuf nootmuskaat of chilivlokken toe aan de saus voor extra smaak. Voeg eventueel zout naar wens toe.
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Volkorenmacaroni met bloemkool-wortelsaus van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een romige macaroni met bloemkool en wortel die al bij veel kinderen bij Kindergarden favoriet is!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig