Pastinaakpuree met wortel, rode biet en witvis van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een romige, kleurrijke maaltijd, een favoriet bij de kinderen van Kindergarden en ook lekker voor thuis!
185 kcal
50 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
750 gram biologische winterpeen
biologische winterpeen
400 gram koolvisfilets
koolvisfilets
6 eetlepel biologische olijfolie extra vierge
biologische olijfolie extra vierge
400 gram biologische geraspte rode bieten
biologische geraspte rode bieten
600 gram biologische pastinaak
biologische pastinaak
1 theelepel za'atar
za'atar
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de wortel in stukjes. Leg de wortel met de koolvisfilet op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel ⅓ van de olijfolie over de wortel en de vis en zet in de oven.
Na 10 min leg je de bieten bij de wortel en de vis op de bakplaat en bak alles nog 10-15 minuten tot de vis gaar is en de groenten zacht zijn. (De vis en de wortel zitten dus in totaal 25 minuten in de oven)
Schil en snijd pastinaak. Breng water aan de kook en kook de pastinaak in ca. 5 minuten gaar. Giet af, voeg de helft van de olijfolie toe en pureer tot een gladde, romige puree.
Serveer de pastinaakpuree met de geroosterde wortel, rode biet en stukjes koolvisfilet. Meng de za’atar met de rest van de olijfolie tot een kruidenolie en roer door het gerecht.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met pastinaak, rode biet en koolvisfilet.
- variatietipVoor volwassenen is het lekker om de wortel en rode biet heel te houden of grof de snijden. Als optie kan je een handje noten toevoegen voor extra bite. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pastinaakpuree met wortel, rode biet en witvis van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een romige, kleurrijke maaltijd, een favoriet bij de kinderen van Kindergarden en ook lekker voor thuis!

10 personen
185 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de wortel in stukjes. Leg de wortel met de koolvisfilet op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel ⅓ van de olijfolie over de wortel en de vis en zet in de oven.
Na 10 min leg je de bieten bij de wortel en de vis op de bakplaat en bak alles nog 10-15 minuten tot de vis gaar is en de groenten zacht zijn. (De vis en de wortel zitten dus in totaal 25 minuten in de oven)
Schil en snijd pastinaak. Breng water aan de kook en kook de pastinaak in ca. 5 minuten gaar. Giet af, voeg de helft van de olijfolie toe en pureer tot een gladde, romige puree.
Serveer de pastinaakpuree met de geroosterde wortel, rode biet en stukjes koolvisfilet. Meng de za’atar met de rest van de olijfolie tot een kruidenolie en roer door het gerecht.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met pastinaak, rode biet en koolvisfilet.
variatietip:Voor volwassenen is het lekker om de wortel en rode biet heel te houden of grof de snijden. Als optie kan je een handje noten toevoegen voor extra bite. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
750 g biologische winterpeen
400 g koolvisfilets
6 el biologische olijfolie extra vierge
400 g biologische geraspte rode bieten
600 g biologische pastinaak
1 tl za'atar




