bewaar
Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes
Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes
bewaar

Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes

Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!

25 min. bereiden
8 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ciabattina's

15 g

verse basilicum

300 g

kipgehakt naturel

75

Parmezaanse-kaasflakes

1 l

kraanwater

92 g

Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep

600 g

koelverse Italiaanse roerbakgroente

90 g

koelverse pestospread

Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de blaadjes en steeltjes van het basilicum fijn. Meng de kaas en het basilicum met het kipgehakt en maak er balletjes van Ø 2 cm van.

3

Doe het water in een pan en voeg de inhoud van het pakje tomatensoep toe. Roer goed met een garde en breng aan de kook.

4

Voeg als de soep kookt de balletjes toe en vervolgens de roerbakgroente. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken met de deksel half op de pan.

5

Serveer de soep met de broodjes en de pesto, zodat iedereen een lepel pesto in zijn bord kan scheppen.

serveertipJe kunt ook 2 pakken AH Ciabattina (afbakbrood) gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes

Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig