bewaar
Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes
Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes
bewaar

Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes

Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!

25 min. bereiden
8 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ciabattina's

15 g

verse basilicum

300 g

kipgehakt naturel

75

Parmezaanse-kaasflakes

1 liter

kraanwater

92 g

Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep

600 g

koelverse Italiaanse roerbakgroente

90 g

koelverse pestospread

Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de blaadjes en steeltjes van het basilicum fijn. Meng de kaas en het basilicum met het kipgehakt en maak er balletjes van Ø 2 cm van.

3

Doe het water in een pan en voeg de inhoud van het pakje tomatensoep toe. Roer goed met een garde en breng aan de kook.

4

Voeg als de soep kookt de balletjes toe en vervolgens de roerbakgroente. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken met de deksel half op de pan.

5

Serveer de soep met de broodjes en de pesto, zodat iedereen een lepel pesto in zijn bord kan scheppen.

tip

serveertipJe kunt ook 2 pakken AH Ciabattina (afbakbrood) gebruiken.