Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep met kip­ge­hakt­bal­le­tjes

Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!

(0) waardeer
italiaans hoofdgerecht Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Snijd de blaadjes en steeltjes van het basilicum fijn. Meng de kaas en het basilicum met het kipgehakt en maak er balletjes van Ø 2 cm van.
  3. Doe het water in een pan en voeg de inhoud van het pakje tomatensoep toe. Roer goed met een garde en breng aan de kook.
  4. Voeg als de soep kookt de balletjes toe en vervolgens de roerbakgroente. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken met de deksel half op de pan.
  5. Serveer de soep met de broodjes en de pesto, zodat iedereen een lepel pesto in zijn bord kan scheppen.

serveertip:

Je kunt ook 2 pakken AH Ciabattina (afbakbrood) gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 49-50

Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep met kip­ge­hakt­bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 AH Liefde & Passie ciabattina's wit

Bak de ciabattina’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 15 g verse basilicum

Rasp ondertussen de kaas. Snijd de blaadjes en steeltjes van het basilicum fijn.

4
4
  • 300 g kipgehakt naturel

Meng de kaas en het basilicum met het kipgehakt en maak er balletjes van Ø 2 cm van.

5
5
  • 1 liter kraanwater
  • 83 g Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep

Doe het water in een pan en voeg de inhoud van het pakje tomatensoep toe.

6
6

Roer goed met een garde en breng aan de kook.

7
7
  • 600 g koelverse Italiaanse roerbakgroente

Voeg als de soep kookt de balletjes toe en vervolgens de roerbakgroente.

8
8

Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken met de deksel half op de pan.

9
9
  • 90 g koelverse pestospread

Serveer de soep met de broodjes en de pesto, zodat iedereen een lepel pesto in zijn bord kan scheppen.

serveertip:

Je kunt ook 2 pakken AH Ciabattina (afbakbrood) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.