bewaar
Tomatensoep met knoflookbroodjes
Tomatensoep met knoflookbroodjes
bewaar

Tomatensoep met knoflookbroodjes

Een beetje van jezelf en een beetje van Appie.

15 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

bruine pistolets

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

750 ml

water

4

trostomaten

½ pak

Honig tomatensoep

15 g

verse basilicum

Een beetje van jezelf en een beetje van Appie.

Aan de slag

1

Halveer de pistolets. Pel de knoflook en pers uit boven de olie. Smeer de snijvlakken van de pistolets in met de knoflookolie.

2

Breng in een soeppan het water aan de kook. Kruis de tomaten in, houd ze even in een pan met kokend water en ontvel ze. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten en de soepmix toe aan het water en kook 5 min. zachtjes door.

3

Verwarm de grill voor. Snijd de basilicum voor. Grill de pistolets 1 min. Verdeel de soep over de borden, garneer met basilicum en serveer met de knoflookbroodjes.