bewaar
Tomatensoep met knoflookcroutons
Tomatensoep met knoflookcroutons
bewaar

Tomatensoep met knoflookcroutons

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

witbrood

1 teentje

knoflook

25 g

boter of margarine

125 ml

slagroom

½ zakje

verse peterselie

1 zakje

tomatensoep basilicum

Aan de slag

Korstjes van brood snijden, sneetjes in repen snijden en halveren. Knoflook pellen. In koekenpan boter smelten en broodrepen in 5 minuten knapperig bakken. Laatste minuut knoflook erboven uitpersen. In (soep)pan 600 ml water aan de kook brengen. Slagroom lobbig kloppen. Peterselie fijn knippen. Pan van vuur nemen en inhoud zakje soep met garde erdoor roeren. Pan weer op vuur zetten en soep afgedekt nog ca. 1 minuut koken. Peterselie erdoor roeren. Soep over vier kommen verdelen. Slagroom erop scheppen. Serveren met croutons.