bewaar
Rode-linzensoep met gekruide visreepjes
Rode-linzensoep met gekruide visreepjes
bewaar

Rode-linzensoep met gekruide visreepjes

Een anders-dan-anders maaltijdsoep die binnen een kwartier klaar is.

15 min. bereiden
licht pittig
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gedroogde rode linzen

2 liter

kippenbouillon van tablet

95 g

boemboe ajam paniki

600 g

geschrapte worteltjes

3 cm

verse gember

250 g

verse schelvisfilet

2 el

rijstolie

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • staafmixer

Een anders-dan-anders maaltijdsoep die binnen een kwartier klaar is.

Aan de slag

1

Doe de linzen samen met de bouillon en de helft van de boemboe in een ruime pan en breng aan de kook.

2

Snijd ondertussen de wortel in stukjes en schil en rasp de gember. Voeg toe aan de soep en laat nog 12 min. koken. Snijd ondertussen de vis in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de boemboe. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visstukjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de vis over de soep en garneer met de koriander.

combinatietipLekker met naanbrood.