bewaar
Linzensoep met korianderpesto
Linzensoep met korianderpesto
bewaar

Linzensoep met korianderpesto

Rijkgevulde soep met rode linzen en schelvis. Wij scheppen nog een keer op!

35 min. bereiden
149waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

1½ liter

kraanwater

250 g

Valle del sole rode splitlinzen

3

kippenbouillontabletten

6 el

traditionele olijfolie

15 g

verse koriander

250 g

verse schelvisfilet

1 el

za'atar kruidenmix

1

perssinaasappel

1½ el

harissa

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Rijkgevulde soep met rode linzen en schelvis. Wij scheppen nog een keer op!

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.

2

Breng het water, de peen, bleekselderij, linzen en bouillontabletten in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.

3

Doe 4 el olie, de koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.

4

Snijd de vis in 4 stukken, bestrooi met de za’atar en bestrijk met de rest van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 min. gaar. Keer halverwege.

5

Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit.

6

Neem de pan met groente van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en het rasp en sap van de sinaasappel. Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis.

tip

variatietipIn plaats van rode linzen kun je ook 250 g spliterwten gebruiken.

Linzensoep met korianderpesto

Instructievideo - 02:40 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.