bewaar
Kip paniki met banaan en kokosrijst
Kip paniki met banaan en kokosrijst
bewaar

Kip paniki met banaan en kokosrijst

30 min. bereiden
240waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1 pakje

kokosmelk

1 schaal

kipfilet

3 el

(zonnebloem)olie

2

uien

1

spitskool

1 pot

boemboe ajam paniki

2

bananen

Aan de slag

1

Strooi de rijst in een pan. Voeg de kokosmelk en 400 ml water toe en roer goed. Breng aan de kook. Roer de rijst om, leg een deksel op de pan en laat de rijst, zonder roeren, op laag vuur in ca. 10 min. het water opnemen. Zet het vuur af en laat nog 15 min. nagaren. Roer los met een vork.

2

Dep ondertussen de kip droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in ca. 6 min. goudbruin. Voeg de ui en de spitskool toe en roerbak nog 3 min. Schenk de boemboe erbij en breng al roerend aan de kook. Dek af en stoof op laag vuur ca. 20 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Serveer de kip paniki met de plakjes banaan en de kokosrijst.