Kip paniki met banaan en kokosrijst

hoofdgerecht
4 personen
4
240
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g witte rijst (zak 1 kg)
- 1 pakje kokosmelk (200 ml)
- 1 schaal kipfilet (in blokjes (ca. 375 g))
- 3 el (zonnebloem)olie
- 2 uien (in partjes)
- 1 spitskool (grof gesneden)
- 1 pot boemboe ajam paniki (295 g)
- 2 bananen (in plakjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Strooi de rijst in een pan. Voeg de kokosmelk en 400 ml water toe en roer goed. Breng aan de kook. Roer de rijst om, leg een deksel op de pan en laat de rijst, zonder roeren, op laag vuur in ca. 10 min. het water opnemen. Zet het vuur af en laat nog 15 min. nagaren. Roer los met een vork.
- Dep ondertussen de kip droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in ca. 6 min. goudbruin. Voeg de ui en de spitskool toe en roerbak nog 3 min. Schenk de boemboe erbij en breng al roerend aan de kook. Dek af en stoof op laag vuur ca. 20 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de kip paniki met de plakjes banaan en de kokosrijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 86 g
- vet 25 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 44-45