bewaar
Kip ajam paniki met Chinese kool en komkommer
Kip ajam paniki met Chinese kool en komkommer
bewaar

Kip ajam paniki met Chinese kool en komkommer

30 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

olie

1 schaal

kipkluifjes

3 bakjes

boemboe voor ajam paniki

300 g

pandanrijst

1

komkommer

2

uien

1

Chinese kool

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Verhit in een braadpan 1 el olie en bak hierin de kipkluifjes al omscheppend bruin. Voeg de boemboe ajam paniki toe, roer om en stoof de kipkluifjes 25 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer overlangs, schraap de zaden eruit en snijd de helften in smalle boogjes. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui goudbruin. Voeg de komkommer en bijna alle Chinese kool (bewaar het rulle groen) toe en roerbak 5 min. Schep van het vuur af de rest van de kool erbij. Serveer de kipkluifjes in de saus met de rijst en de Chinese kool.

tip

algemeenEr blijft altijd wat saus achter in de pot. Doe 50 ml water in de pot, schud even en schenk dit bij de saus in de pan.