bewaar
Runderballetjes met broccoli & kikkererwten uit de oven
Runderballetjes met broccoli & kikkererwten uit de oven
bewaar

Runderballetjes met broccoli & kikkererwten uit de oven

Deze balletjes maak je niet met gehakt maar van worst! Lekker en ook nog eens snel klaar.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

runderbraadworsten

800 g

kikkererwten in blik

800 g

broccoli

6½ g

ras el hanout

2 el

milde olijfolie

15 g

verse peterselie

200 g

hummus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze balletjes maak je niet met gehakt maar van worst! Lekker en ook nog eens snel klaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het vel van de worsten en rol met vochtige handen van het worstvlees van elke worst 6 balletjes.

2

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Meng de kikkererwten met de broccoli, ras el hanout en de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de runderballetjes over de groente. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de ovenschotel over borden, garneer met de peterselie en serveer met de hummus.