bewaar
Jachtschotel met kikkererwten
Jachtschotel met kikkererwten
bewaar

Jachtschotel met kikkererwten

Het wordt een wilde boel in deze jachtschotel! Een vegetarische boel, welteverstaan.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

3 tl

ras el hanout

400 g

tomatenblokjes in blik

350

AH Biologisch kikkererwten

1 tl

fijne kristalsuiker

200 g

verse spinazie

800 g

koelverse aardappelpuree

25 g

ongezouten roomboter

3 el

paneermeel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Het wordt een wilde boel in deze jachtschotel! Een vegetarische boel, welteverstaan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en ras el hanout toe en fruit nog 1 min.

3

Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de suiker toe aan het tomatenmengsel en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 5 min. zonder deksel zachtjes koken.

4

Voeg de spinazie toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Verdeel de boter in kleine klontjes en strooi met het paneermeel erover en laat in ca. 25 min. in de oven gaar worden.