Gebakken aubergine met kikkererwten en Catalaanse worst
Als de groente heerlijk gaar uit de oven komt, maak je dit gerecht helemaal af met frisse munt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 aubergine
- 1 teen knoflook
- 2 el milde olijfolie
- 270 g Catalaanse braadworsten (schaal)
- 190 g Tasty Tom trostomaten
- 2 tl gedroogde oregano
- 400 g kikkererwten in blik
- 1 tl azijn
- 7½ g verse munt
Keukenspullen
- bakpapier
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Halveer de knoflook in de lengte. Pers de helft hiervan met de knoflookpers boven de aubergine. Besprenkel met 4/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de aubergine in ca. 25 min. gaar in de oven.
- Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kwarten.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en oregano 1 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder stromend koud water.
- Doe de kikkererwten bij de tomaten en stoof 5 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Verdeel de aubergine, worst en het tomaten-kikkererwtenmengsel over de borden. Bestrooi de aubergine met de munt en serveer.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 760 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Gebakken aubergine met kikkererwten en Catalaanse worst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken aubergine met kikkererwten en Catalaanse worst
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 aubergine
Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 1 teen knoflook
- 1½ el milde olijfolie
Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de aubergine in ca. 25 min. gaar in de oven.
- 270 g Catalaanse braadworsten
Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
- 190 g Tasty Tom trostomaten
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kwarten.
- ½ el milde olijfolie
- 2 tl gedroogde oregano
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en oregano 1 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min.
- 400 g kikkererwten in blik
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder stromend koud water.
- 1 tl azijn
Doe bij de tomaten en stoof 5 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 7½ g verse munt
Snijd de blaadjes van de munt fijn. Verdeel de aubergine, worst en het tomaten-kikkererwtenmengsel over de borden. Bestrooi de aubergine met de munt en serveer.