bewaar
Wittebonenstoof met worst
Wittebonenstoof met worst
bewaar

Wittebonenstoof met worst

Slanke en toch goedgevulde schotel van peen, limabonen, tomatensaus en ui

25 min. bereiden
218waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

ui

250 g

winterpeen

800 g

limabonen in blik

6

Catalaanse braadworsten

2 el

traditionele olijfolie

4 tl

gedroogde oregano

390 g

pastasaus basilicum

40 g

knoflookcroutons

Slanke en toch goedgevulde schotel van peen, limabonen, tomatensaus en ui

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm (brunoise). Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en winterpeen op middelhoog vuur 3 min.

3

Doe de worsten terug in de pan en voeg de pastasaus en oregano toe. Breng aan de kook en voeg de bonen toe. Laat op laag vuur zonder deksel 10 min. stoven. Bestrooi vlak voor het serveren met de croutons.

tip

variatietipDit gerecht is ook lekker met cannellinibonen, die zijn kleiner en steviger.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.