bewaar
Viscurry met spinazie en kikkererwten
Viscurry met spinazie en kikkererwten
bewaar

Viscurry met spinazie en kikkererwten

Makkelijke Indiase curry die in een half uurtje op tafel staat.

30 min. bereiden
225waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

arachideolie

400 g

wilde spinazie

2

uien

4 cm

verse gember

2 el

garam masala

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

400 g

kikkererwten in blik

300 g

scholfilet

Makkelijke Indiase curry die in een half uurtje op tafel staat.

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof.

2

Snijd de ui fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui, gember en garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Roer regelmatig. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de tomaten en laat 4 min. zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen de scholfilets in stukken van 4 cm. Draai het vuur uit, schep de schol voorzichtig door de curry. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.

tip

variatietipHoud je van pittig, voeg dan een fijngesneden rode peper toe.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.