bewaar
Zalmcurry met spinazie en kikkererwten
Zalmcurry met spinazie en kikkererwten
bewaar

Zalmcurry met spinazie en kikkererwten

Gember, kruidenpasta, kokosmelk: in deze smaakvolle curry proef je India.

25 min. bereiden
173waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

zilvervliesrijst

2

uien

4 cm

verse gember

2

tomaten

1 el

(arachide)olie

2 el

mild curry paste

400 g

kikkererwten in blik

200 ml

kokosmelk

300 g

verse zalmfilet

400 g

wilde spinazie

1

limoen

Gember, kruidenpasta, kokosmelk: in deze smaakvolle curry proef je India.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en currypasta 3 min. op laag vuur.

2

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en de limoen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.