bewaar
Vegan curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst
Vegan curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst
bewaar

Vegan curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst

Vrolijk gekleurde vegan curry.

25 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

meergranenrijst

400 g

kikkererwten in blik

2 el

(arachide)olie

70 g

Koh Thai gele currypasta

400 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

400 ml

kokosmelk

Vrolijk gekleurde vegan curry.

Aan de slag

1

Kook de rijst in ruim water in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.

2

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.

serveertipWil je meer groente in dit gerecht? Voeg dan nog 2 paprika's toe. Doe dit in stap 2 tegelijkertijd met de roerbakmix.