bewaar
Indiase curry met kikkererwten en mango
Indiase curry met kikkererwten en mango
bewaar

Indiase curry met kikkererwten en mango

Vegan, Indiaas én skinny. Een topcombo als je het ons vraagt.

20 min. bereiden
1313waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

2

middelgrote uien

800 g

kikkererwten in blik

2 el

arachideolie

3 el

milde currypasta

400 g

tomatenblokjes in blik

100 ml

kokosmelk

1

verse mango

8

pappadums naturel

7½ g

verse koriander

Vegan, Indiaas én skinny. Een topcombo als je het ons vraagt.

Aan de slag

1

Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 2 min. mee. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe, breng aan de kook en kook het geheel in ca. 8 min. op laag vuur gaar.

3

Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de mango de laatste 3 min. toe en kook mee.

4

Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over diepe borden en garneer met koriander.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.