Indiase notencurry met kikkererwten & rijst
De smaakmakers: Indiase kruiden, koriander en knapperige cashewnoten. Aan tafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g pandanrijst
- 2 uien
- 100 g ongezouten cashewnoten
- 400 g bloemkoolroosjes
- 1 el arachideolie
- 2 el Euroma Indiase bonenkruiden
- 200 ml kokosmelk
- 300 ml water
- 400 g kikkererwten in blik
- 15 g verse koriander
Keukenspullen
- blender
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grote roosjes in kwarten. Verhit de olie in dezelfde hapjespan en fruit de ui en Indiase bonenkruiden 2 min. Doe ondertussen de helft van de cashewnoten samen met de kokosmelk in de blender en maal 30 sec. Voeg de bloemkool, cashewkokosmelk, hetl water en peper en zout toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.
- Doe ondertussen de kikkerwerwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 3 min. toe. Snijd ondertussen de koriander grof. Serveer de rijst met de curry en bestrooi met de koriander en de rest van de cashewnoten.
combinatietip:
Lekker met partjes limoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 400 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Indiase notencurry met kikkererwten & rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase notencurry met kikkererwten & rijst
- 300 g pandanrijst
- 2 uien
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.
- 100 g ongezouten cashewnoten
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Haal uit de pan en laat afkoelen.
- 400 g bloemkoolroosjes
Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grote roosjes in kwarten.
- 1 el arachideolie
- 2 el Euroma Indiase bonenkruiden
Verhit de olie in dezelfde hapjespan en fruit de ui en Indiase bonenkruiden 2 min.
- 200 ml kokosmelk
Doe ondertussen de helft van de cashewnoten samen met de kokosmelk in de blender en maal 30 sec.
- 300 ml water
Voeg de bloemkool, cashewkokosmelk, het water en peper en zout toe aan de hapjespan en breng aan de kook.
Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.
- 400 g kikkererwten in blik
Doe ondertussen de kikkerwerwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 3 min. toe.
- 15 g verse koriander
Snijd ondertussen de koriander grof. Serveer de rijst met de curry en bestrooi met de koriander en de rest van de cashewnoten.
combinatietip:
Lekker met partjes limoen.