In­di­a­se no­ten­cur­ry met kik­ker­erw­ten & rijst

De smaakmakers: Indiase kruiden, koriander en knapperige cashewnoten. Aan tafel!

(12) waardeer
indiaas hoofdgerecht De smaakmakers: Indiase kruiden, koriander en knapperige cashewnoten. Aan tafel! 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grote roosjes in kwarten. Verhit de olie in dezelfde hapjespan en fruit de ui en Indiase bonenkruiden 2 min. Doe ondertussen de helft van de cashewnoten samen met de kokosmelk in de blender en maal 30 sec. Voeg de bloemkool, cashewkokosmelk, hetl water en peper en zout toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.
  3. Doe ondertussen de kikkerwerwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 3 min. toe. Snijd ondertussen de koriander grof. Serveer de rijst met de curry en bestrooi met de koriander en de rest van de cashewnoten.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 30 2018 , Receptkaart 2018 week 15-16

Indiase notencurry met kikkererwten & rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se no­ten­cur­ry met kik­ker­erw­ten & rijst

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 2 uien

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.

2
2
  • 100 g ongezouten cashewnoten

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3
3

Haal uit de pan en laat afkoelen.

4
4
  • 400 g bloemkoolroosjes

Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grote roosjes in kwarten.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 2 el Euroma Indiase bonenkruiden

Verhit de olie in dezelfde hapjespan en fruit de ui en Indiase bonenkruiden 2 min.

6
6
  • 200 ml kokosmelk

Doe ondertussen de helft van de cashewnoten samen met de kokosmelk in de blender en maal 30 sec.

7
7
  • 300 ml water

Voeg de bloemkool, cashewkokosmelk, het water en peper en zout toe aan de hapjespan en breng aan de kook.

8
8

Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.

9
9
  • 400 g kikkererwten in blik

Doe ondertussen de kikkerwerwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 3 min. toe.

10
10
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de koriander grof. Serveer de rijst met de curry en bestrooi met de koriander en de rest van de cashewnoten.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.