bewaar
Indiase notencurry met kikkererwten & rijst
Indiase notencurry met kikkererwten & rijst
bewaar

Indiase notencurry met kikkererwten & rijst

De smaakmakers: Indiase kruiden, koriander en knapperige cashewnoten. Aan tafel!

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

2

uien

100 g

ongezouten cashewnoten

400 g

bloemkoolroosjes

1 el

arachideolie

2 el

Euroma Indiase bonenkruiden

200 ml

kokosmelk

300 ml

water

400 g

kikkererwten in blik

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • blender

De smaakmakers: Indiase kruiden, koriander en knapperige cashewnoten. Aan tafel!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen.

2

Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grote roosjes in kwarten. Verhit de olie in dezelfde hapjespan en fruit de ui en Indiase bonenkruiden 2 min. Doe ondertussen de helft van de cashewnoten samen met de kokosmelk in de blender en maal 30 sec. Voeg de bloemkool, cashewkokosmelk, hetl water en peper en zout toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.

3

Doe ondertussen de kikkerwerwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 3 min. toe. Snijd ondertussen de koriander grof. Serveer de rijst met de curry en bestrooi met de koriander en de rest van de cashewnoten.

tip

combinatietipLekker met partjes limoen.