In­di­a­se kip­cur­ry met pom­poen & bloem­kool­rijst

De garam masala-kruiden geven dit gerecht een typisch Indiase smaak.

(2) waardeer
indiaas hoofdgerecht De garam masala-kruiden geven dit gerecht een typisch Indiase smaak. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan of wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd fijn. Snipper de uien en snijd de kipfilets in repen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 2 cm.
  2. Verhit de olie in de hapjespan of wok en voeg de gember, ui, kip en garam masala toe. Bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika, pompoenstukjes, kokosmelk en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 à 10 min. stoven tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de bloemkoolrijst 2 min., giet af en laat goed uitlekken.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en serveer met de curry.

Tip:

Dit is een Allerhande box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 9 2019

Indiase kipcurry met pompoen & bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kip­cur­ry met pom­poen & bloem­kool­rijst

1
1
  • 4 cm AH Biologisch verse gember

Schil de gember en snijd fijn.

2
2
  • 4 biologische uien
  • 350 g kipfilets

Snipper de uien en snijd de kipfilets in repen.

3
3
  • 2 gele paprika's

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 2 cm.

4
4
  • 3 el zonnebloemolie
  • 6 g Euroma by Jonnie Boer garam masala

Verhit de olie in de hapjespan of wok en voeg de gember, ui, kip en garam masala toe.

5
5
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml kraanwater

Bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika, pompoenstukjes, kokosmelk en het water toe.

6
6

Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 à 10 min. stoven tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 800 g bloemkoolrijst

Kook ondertussen de bloemkoolrijst 2 min., giet af en laat goed uitlekken.

8
8

Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en serveer met de curry.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.