bewaar
Indiase kipcurry met pompoen & bloemkoolrijst
Indiase kipcurry met pompoen & bloemkoolrijst
bewaar

Indiase kipcurry met pompoen & bloemkoolrijst

De garam masala-kruiden geven dit gerecht een typisch Indiase smaak.

30 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 cm

AH Biologisch verse gember

4

biologische uien

350 g

kipfilet

2

gele paprika's

3 el

zonnebloemolie

6 g

Euroma by Jonnie Boer garam masala

400 g

koelverse pompoenstukjes

200 ml

kokosmelk

200 ml

kraanwater

800 g

bloemkoolrijst

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

De garam masala-kruiden geven dit gerecht een typisch Indiase smaak.

Aan de slag

1

Schil de gember en snijd fijn. Snipper de uien en snijd de kipfilets in repen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 2 cm.

2

Verhit de olie in de hapjespan of wok en voeg de gember, ui, kip en garam masala toe. Bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika, pompoenstukjes, kokosmelk en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 à 10 min. stoven tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de bloemkoolrijst 2 min., giet af en laat goed uitlekken.

4

Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en serveer met de curry.

tip

algemeenDit is een Allerhande box recept.