bewaar
Pompoencurry met ui en bloemkool
Pompoencurry met ui en bloemkool
bewaar

Pompoencurry met ui en bloemkool

De pompoen stoof je met Griekse yoghurt: lekker romig!

40 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 el

milde olijfolie

1 el

Euroma by Jonnie Boer garam masala

800 g

koelverse pompoenstukjes

400 g

koelvers bloemkoolroosje

500 g

Griekse yoghurt 10%

200 g

plain mini naan

15 g

verse koriander

4 el

mangochutney

De pompoen stoof je met Griekse yoghurt: lekker romig!

Aan de slag

1

Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie op laag vuur en fruit hierin de garam masala 2 min. Voeg de ui toe en fruit 2 min.

2

Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Halveer grote bloemkoolroosjes en voeg toe. Roerbak 2 min.

3

Voeg de yoghurt toe, roer goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 25 min. gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.

5

Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de naan en de mangochutney.