Pom­poen­cur­ry met ui en bloem­kool

De pompoen stoof je met Griekse yoghurt: lekker romig!

(38) waardeer
indiaas hoofdgerecht De pompoen stoof je met Griekse yoghurt: lekker romig! 4 personen
3 38

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie op laag vuur en fruit hierin de garam masala 2 min. Voeg de ui toe en fruit 2 min. Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Halveer grote bloemkoolroosjes en voeg toe. Roerbak 2 min. Voeg de yoghurt toe, roer goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 25 min. gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de naan en de mangochutney.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pompoencurry met ui en bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­cur­ry met ui en bloem­kool

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el Euroma by Jonnie Boer garam masala

Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie op laag vuur en fruit hierin de garam masala 2 min. Voeg de ui toe en fruit 2 min.

2
2
  • 800 g koelverse pompoenstukjes
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes

Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Halveer grote bloemkoolroosjes en voeg toe. Roerbak 2 min.

3
3
  • 500 g Griekse yoghurt 10%

Voeg de yoghurt toe, roer goed en breng aan de kook.

4
4

Zet het vuur laag en laat in 25 min. gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 200 g plain mini naans
  • 15 g verse koriander

Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.

6
6
  • 4 el mangochutney

Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de naan en de mangochutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.