In­di­a­se to­ma­ten­cur­ry met zalm­fi­let, bloem­kool­rijst & naan­brood

In handomdraai curry op tafel? Ja hoor!

(8) waardeer
indiaas hoofdgerecht In handomdraai curry op tafel? Ja hoor! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in blokjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember, ui en garam masala 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito en tomaten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
  3. Verdeel ondertussen de naanbroden over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. op middelhoog vuur. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.

serveertip:

Lekker met citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Indiase tomatencurry met zalmfilet, bloemkoolrijst & naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se to­ma­ten­cur­ry met zalm­fi­let, bloem­kool­rijst & naan­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 cm verse gember
  • 1 middelgrote ui
  • 4 tomaten

Schil en rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in blokjes.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 1 el garam masala

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, ui en garam masala 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 350 ml tomato frito

Voeg de tomato frito en tomaten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.

5
5
  • 4 stuks plain mini naans

Verdeel ondertussen de naanbroden over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 300 g verse zalmfilets
  • 200 g verse spinazie

Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en snijd de spinazie grof.

7
7

Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1 el arachideolie
  • 400 g bloemkoolrijst

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. op middelhoog vuur.

9
9

Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.

serveertip:

Lekker met citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.