bewaar
Indiase tomatencurry met zalmfilet, bloemkoolrijst & naanbrood
Indiase tomatencurry met zalmfilet, bloemkoolrijst & naanbrood
bewaar

Indiase tomatencurry met zalmfilet, bloemkoolrijst & naanbrood

In handomdraai curry op tafel? Ja hoor!

20 min. bereiden
5 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 cm

verse gember

1

middelgrote ui

4

tomaten

2 el

arachideolie

1 el

garam masala

350 ml

tomato frito

4 stuks

plain mini naan

300 g

verse zalmfilet

200 g

verse spinazie

400 g

bloemkoolrijst

In handomdraai curry op tafel? Ja hoor!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in blokjes.

2

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember, ui en garam masala 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito en tomaten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.

3

Verdeel ondertussen de naanbroden over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. op middelhoog vuur. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.

tip

serveertipLekker met citroen.