bewaar
Indiase korma met ei, spinazie & bloemkoolrijst
Indiase korma met ei, spinazie & bloemkoolrijst
bewaar

Indiase korma met ei, spinazie & bloemkoolrijst

Korma is een heerlijk mild Indiaas stoofgerecht uit het noorden van India.

20 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 cm

verse gember

2 el

(arachide)olie

160 g

korma currypasta

400 ml

tomatenblokjes knoflook-ui

200 ml

kokosmelk

4

eieren

30 g

amandelschaafsel

800 g

bloemkoolrijst

400 g

spinazie

Korma is een heerlijk mild Indiaas stoofgerecht uit het noorden van India.

Aan de slag

1

Schil de gember en snijd fijn. Verhit 1/2 van de olie in een wok of hapjespan en bak de gember en currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de tomaten en kokosmelk toe, breng al roerend aan de kook en laat 6 min. afgedekt op laag vuur stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Kook ondertussen de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. Schep uit de pan en laat de spinazie in dezelfde pan al omscheppend slinken.

5

Verdeel de bloemkoolrijst, spinazie en korma over diepe borden. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met het amandelschaafsel.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.