In­di­a­se kor­ma met ei, spi­na­zie & bloem­kool­rijst

Korma is een heerlijk mild Indiaas stoofgerecht uit het noorden van India.

(3) waardeer
indiaas hoofdgerecht Korma is een heerlijk mild Indiaas stoofgerecht uit het noorden van India. 4 personen
2 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd fijn. Verhit 1/2 van de olie in een wok of hapjespan en bak de gember en currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de tomaten en kokosmelk toe, breng al roerend aan de kook en laat 6 min. afgedekt op laag vuur stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Kook ondertussen de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. Schep uit de pan en laat de spinazie in dezelfde pan al omscheppend slinken.
  5. Verdeel de bloemkoolrijst, spinazie en korma over diepe borden. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met het amandelschaafsel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 27 2018

Indiase korma met ei, spinazie & bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kor­ma met ei, spi­na­zie & bloem­kool­rijst

1
1
  • 4 cm verse gember
  • 1 el (arachide)olie
  • 160 g korma currypasta

Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de gember en currypasta 2 min. op laag vuur.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 400 ml tomatenblokjes knoflook-ui
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de tomaten en kokosmelk toe, breng al roerend aan de kook en laat 6 min. afgedekt op laag vuur stoven.

3
3

Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

5
5
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin.

6
6

Laat afkoelen op een bord.

7
7
  • 1 el (arachide)olie
  • 800 g bloemkoolrijst
  • 400 g spinazie

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. Schep uit de pan en laat de spinazie in dezelfde pan al omscheppend slinken.

8
8

Verdeel de bloemkoolrijst, spinazie en korma over diepe borden. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.