bewaar
Spinaziecurry met paneerkaas & naanbrood
Spinaziecurry met paneerkaas & naanbrood
bewaar

Spinaziecurry met paneerkaas & naanbrood

Vegetarisch Indiaas hoofgerecht om je de hele dag op te verheugen.

25 min. bereiden
redelijk pittig
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

bladspinazie

2

middelgrote uien

4 tenen

knoflook

1

verse groene jalapeñopeper

225 g

Apetina paneer kaas

4 el

arachideolie

1 el

garam masala

400 g

tomatenblokjes in blik

4

mini-naanbroodjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Vegetarisch Indiaas hoofgerecht om je de hele dag op te verheugen.

Aan de slag

1

Kook de spinazie 30 sec. in een grote pan water. Giet af in een zeef, maar vang 200 ml kookvocht op. Zet het kookvocht apart. Spoel de spinazie onder koud stromend water (blancheren). Doe in een hoge beker de spinazie en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

2

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de paneer in blokjes van 1 cm.

3

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en voeg de ui, knoflook, jalapeñopeper, paneer en garam masala toe. Bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, spinaziesaus en het achtergehouden kookvocht toe, roer voorzichtig door en laat 5 min. met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Scheur ondertussen elk naanbrood in 4 stukken. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de stukjes naanbrood in 5 min. goudbruin. Keer halverwege en bestrooi eventueel met zout. Verdeel de curry over de borden. Serveer met het naanbrood.

tip

serveertipLekker met ingelegde rode ui.