bewaar
Kikkererwtencurry met pinda en spinazie en rijst
Kikkererwtencurry met pinda en spinazie en rijst
bewaar

Kikkererwtencurry met pinda en spinazie en rijst

Zin in een gezonde curry? Say no more en ga voor deze smakelijke vegetarische kikkererwtencurry.

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren basmatirijst

2

middelgrote uien

2 el

arachideolie

400 g

kikkererwten in blik

1 el

garam masala

3 el

AH 100% pindakaas naturel

400 g

tomatenblokjes in blik

200 ml

water

½

groentebouillontablet minder zout

400 g

verse spinazie

Zin in een gezonde curry? Say no more en ga voor deze smakelijke vegetarische kikkererwtencurry.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

2

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg de kikkererwten en garam masala toe aan de ui en bak 3 min. op hoog vuur mee. Roer regelmatig.

3

Voeg de pindakaas, tomatenblokjes en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 5 min. stoven.

4

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng de curry op smaak met peper. Serveer de curry met de rijst.

combinatietip Lekker met limoen en restjes fijngesneden munt.

achtergrondinfoHet groentebouillontablet is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedings- centrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen (volwassenen, voor kinderen geldt 1-2 keer per dag).