Ve­ge­ta­ri­sche cur­ry met pa­neer, spi­na­zie & aman­de­len

(4) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snipper de uien. Doe de amandelen samen met het water in de blender en maal 1 min. tot een pasta. Verhit de olie in een wok en bak de gember en ui 1 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de amandelpasta en garam masala toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de paneer in blokjes van ca. 2 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de blokjes in 4 min. goudbruin.
  3. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Keer regelmatig. Neem uit de pan. Doe de spinazie in delen in dezelfde pan en laat al omscheppend slinken. Snijd de koriander fijn en schep door de curry. Verdeel de rijst, curry en spinazie over de diepe borden. Hak de rest van de amandelen grof en verdeel samen met de paneerblokjes over de curry.

serveertip:

Lekker met yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Vegetarische curry met paneer, spinazie & amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche cur­ry met pa­neer, spi­na­zie & aman­de­len

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 4 cm verse gember
  • 2 uien

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snipper de uien.

2
2
  • 75 g geroosterde amandelen

Doe de amandelen samen met het water in de blender en maal 1 min. tot een pasta.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en bak de gember en ui 1 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 el garam masala

Voeg de amandelpasta en garam masala toe en bak 3 min. mee.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 ml kraanwater

Voeg de tomatenblokjes en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 225 g Apetina paneer kaas
  • 1 el arachideolie

Snijd ondertussen de paneer in blokjes van ca. 2 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de blokjes in 4 min. goudbruin.

7
7
  • 400 g verse spinazie

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Keer regelmatig. Neem uit de pan. Doe de spinazie in delen in dezelfde pan en laat al omscheppend slinken.

8
8
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn en schep door de curry. Verdeel de rijst, curry en spinazie over de diepe borden.

9
9
  • 25 g geroosterde amandelen

Hak de rest van de amandelen grof en verdeel samen met de paneerblokjes over de curry.

serveertip:

Lekker met yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.