Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie
Houd je van romig én van uitgesproken smaken? Ga dan voor deze heerlijk gekruide curry met zalm.

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g zilvervliesrijst
- 2 uien
- 2 tomaten
- 3 cm verse gember
- 1 el arachideolie
- 2 el milde currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 350 g kikkererwten in pot
- 300 g verse zalmfilets
- 400 g wilde spinazie
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst in ruim water in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd fijn.
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en kruidenpasta 3 min. op laag vuur. Voeg de tomaat, kokosmelk en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie is geslonken. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.
serveertip:
Lekker met een schijfje limoen.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 250 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie
- 150 g zilvervliesrijst
Kook de rijst in ruim water in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- 2 uien
- 2 tomaten
- 3 cm verse gember
- 1 el arachideolie
- 2 el milde currypasta
Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en kruidenpasta 3 min. op laag vuur.
- 200 ml kokosmelk
- 350 g kikkererwten in pot
Voeg de tomaat, kokosmelk en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g verse zalmfilets
- 400 g wilde spinazie
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de spinazie grof.
Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie is geslonken.
Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.
serveertip:
Lekker met een schijfje limoen.