Indiase bruinebonensoep
Holland ontmoet India in deze soep met bruine bonen, currypasta en kokosmelk.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 3 el milde Indiase currypasta (potje 165 g)
- 800 g Hollandse bruine bonen
- 400 g kikkererwten in blik
- 1 liter kraanwater
- 3 tomaten
- 15 g verse koriander
- 200 ml kokosmelk
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Schep de currypasta erdoor. Spoel de bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water. Voeg met het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
- Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en de koriander erdoor.
bereidingstip:
Je kunt deze soep 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Indiase bruine bonensoep
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 624 mg
- vezels 20 g
Pittigheid
Ook te zien in
Indiase bruinebonensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase bruinebonensoep

- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min.

- 3 el milde Indiase currypasta
- 800 g Hollandse bruine bonen
- 400 g kikkererwten in blik
- 1 liter kraanwater
Schep de currypasta erdoor. Spoel de bruine bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water. Voeg met het water toe aan de ui. Breng aan de kook.

Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.

- 3 tomaten
- 15 g verse koriander
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof.

- 200 ml kokosmelk
Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en de koriander erdoor.

Bon appétit!
bereidingstip:
Je kunt deze soep 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.