bewaar
Indiase bruinebonensoep
Indiase bruinebonensoep
bewaar

Indiase bruinebonensoep

Holland ontmoet India in deze soep met bruine bonen, currypasta en kokosmelk.

20 min. bereiden
licht pittig
388waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 el

zonnebloemolie

3 el

milde Indiase currypasta

800 g

Hollandse bruine bonen

400 g

kikkererwten in blik

1 l

kraanwater

3

tomaten

15 g

verse koriander

200 ml

kokosmelk

Holland ontmoet India in deze soep met bruine bonen, currypasta en kokosmelk.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Schep de currypasta erdoor. Spoel de bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water. Voeg met het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.

2

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en de koriander erdoor.

bereidingstipJe kunt deze soep 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

'Indiase' bruine bonensoep

Instructievideo - 02:18 min.

Indiase bruinebonensoep

Holland ontmoet India in deze soep met bruine bonen, currypasta en kokosmelk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig