bewaar
Pittige bruinebonensoep met chorizo
Pittige bruinebonensoep met chorizo
bewaar

Pittige bruinebonensoep met chorizo

Typische wintersoep, met een exotisch tintje door de chorizo.

30 min. bereiden
201waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

grote ui

3 stengels

bleekselderij

1

rode paprika

100 g

chorizo (worst)

1½ kg

Hollandse bruine bonen

1 liter

kraanwater

2 stuks

vleesbouillontablet

Typische wintersoep, met een exotisch tintje door de chorizo.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes. Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden. Snijd dit in blokjes en bak ze 3-4 min. al omscheppend in een droge soeppan.

2

Schep de ui erdoor en bak deze 2-3 min. zachtjes mee. Schep het mengsel af en toe om. Schep de groenten met de inhoud van de bruine bonen door het chorizomengsel. Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Laat nog 10 min. zachtjes koken.

3

Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.