bewaar
Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé
Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé
bewaar

Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

satésaus

200 ml

kokosmelk

700 ml

kraanwater

2

rode paprika's

2

middelgrote eieren

1 tl

milde olijfolie

360 g

Hollandse bruine bonen uit pot

125 g

taugé

50 g

gebakken uitjes

Aan de slag

1

Doe de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Voeg toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.

2

Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het eimengsel erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Rol de omelet op en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.

3

Doe de bruine bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de soep en kook nog 2 min. afgedekt op laag vuur. Voeg de taugé toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in de kommen, serveer met de omeletreepjes en gebakken uitjes.