Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g satésaus
- 200 ml kokosmelk
- 700 ml kraanwater
- 2 rode paprika's
- 2 middelgrote eieren
- 1 tl milde olijfolie
- 360 g Hollandse bruine bonen uit pot
- 125 g taugé
- 50 g gebakken uitjes
Advertentie
Bereiden
- Doe de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Voeg toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
- Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het eimengsel erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Rol de omelet op en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
- Doe de bruine bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de soep en kook nog 2 min. afgedekt op laag vuur. Voeg de taugé toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in de kommen, serveer met de omeletreepjes en gebakken uitjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 440 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé
- 200 g satésaus
- 200 ml kokosmelk
- 700 ml kraanwater
Doe de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook.
- 2 rode paprika's
Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Voeg toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
- 2 middelgrote eieren
Klop de eieren los en breng op smaak met peper.
- 1 tl milde olijfolie
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het eimengsel erbij.
Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Rol de omelet op en snijd in reepjes van een ½ cm.
- 360 g Hollandse bruine bonen uit pot
Doe de bruine bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
Voeg de bonen toe aan de soep en kook nog 2 min. afgedekt op laag vuur.
- 125 g taugé
Voeg de taugé toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 50 g gebakken uitjes
Schep de soep in de kommen, serveer met de omeletreepjes en gebakken uitjes.