bewaar
Winterminestrone met bruine bonen
Winterminestrone met bruine bonen
bewaar

Winterminestrone met bruine bonen

Italiaanse maaltijdsoep voor extra koude dagen.

35 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zoete aardappel

300 g

bloemkool

2 stengels

bleekselderij

1

ui

2 el

zonnebloemolie

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

800 g

bruine bonen

700 ml

kraanwater

1

groentebouillontablet

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Italiaanse maaltijdsoep voor extra koude dagen.

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

2

Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de bleekselderij en ui 1 min. Voeg de aardappel en bloemkool toe en bak 4 min. mee.

3

Pureer ondertussen met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht en de knoflook uit de pot tot een saus.

4

Spoel de bruine bonen met koud water af in een vergiet. Voeg de paprikasaus, het water, het bouillontablet en de bruine bonen toe aan het groentemengsel. Breng al roerend aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in kwarten.

5

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en verdeel de eieren erover.

tip

combinatietipLekker met meerzaden (brood, AH Excellent Liefde & Passie).

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.