Winterminestrone met bruine bonen
Winterminestrone met bruine bonen
bewaar
bewaar

Winterminestrone met bruine bonen

Italiaanse maaltijdsoep voor extra koude dagen.

35 min. bereiden
85waarderingen

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

2

Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de bleekselderij en ui 1 min. Voeg de aardappel en bloemkool toe en bak 4 min. mee.

3

Pureer ondertussen met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht en de knoflook uit de pot tot een saus.

4

Spoel de bruine bonen met koud water af in een vergiet. Voeg de paprikasaus, het water, het bouillontablet en de bruine bonen toe aan het groentemengsel. Breng al roerend aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in kwarten.

5

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en verdeel de eieren erover.

combinatietipLekker met meerzaden (brood, AH Excellent Liefde & Passie).

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Winterminestrone met bruine bonen

Italiaanse maaltijdsoep voor extra koude dagen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig