Bruine bonen stamppot

Bruine bonen in de voorraadkast? Altijd handig! Maak ‘ns deze romige aardappelpuree met fluweelzachte bruine bonen, knoflook en paprika. Afgetopt met knapperige chorizo voor een lekker pitje en crunch.

650 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de boter en de melk tot een smeuïge puree.

  2. Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes. Snijd de chorizo in blokjes van ½ cm.

  3. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Haal de chorizo uit de pan en houd apart. Bak in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en paprika 7 min. Voeg de bonen toe en verwarm 3 min. mee.

  4. Snijd de peterselie fijn. Stamp het bonenmengsel met het bakvet door de aardappel. Schep de chorizo erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de peterselie en serveer.

Gerelateerde recepten

Bruine bonen stamppot

Bruine bonen in de voorraadkast? Altijd handig! Maak ‘ns deze romige aardappelpuree met fluweelzachte bruine bonen, knoflook en paprika. Afgetopt met knapperige chorizo voor een lekker pitje en crunch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig