bewaar
Hutspot met bruine bonen
Hutspot met bruine bonen
bewaar

Hutspot met bruine bonen

Lekker makkelijk: met kant-en-klare hutspotgroenten.

25 min. bereiden
120waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

25 g

ongezouten roomboter

1 kg

iets kruimige aardappelen

350 g

magere rookworst

2 tl

gedroogd selderijblad

330 g

Hollandse bruine bonen uit pot

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Lekker makkelijk: met kant-en-klare hutspotgroenten.

Aan de slag

1

Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui uit de zak hutspotgroenten 2 min. Bak de wortel uit de zak hutspotgroenten 2-3 min. mee.

2

Schil ondertussen de aardappelen. Leg aardappelen op de hutspotgroenten en voeg een bodem water toe. Doe de deksel op de pan en kook groenten en aardappelen in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de groenten en aardappelen met de pureestamper grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.

4

Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met het selderijblad, peper en zout. Schep de hutspot op borden en serveer met de rookworst.

bewaartipDeze hutspot kun je invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Verwarm het al roerend in een pan op laag vuur in 8 min.