bewaar
Hutspot met spekjes
Hutspot met spekjes
bewaar

Hutspot met spekjes

Deze klassieker wordt nog lekkerder met krokante spekjes on top!

30 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

iets kruimige aardappelen

1 kg

verse gesneden hutspotgroenten

250 g

spekreepjes

100 ml

halfvolle melk

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • pureestamper

Deze klassieker wordt nog lekkerder met krokante spekjes on top!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroenten in een ruime pan met water met zout in 20 min. gaar. Giet af.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

3

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer door de hutspot. Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de spekjes erover.