Hutspot met gehaktbal
Dit is me toch een potje lekker: ouderwetse hutspot met gehaktbal. Stampen maar!

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 wit scharrelei
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
- 200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 102 g krachtige jus naturel in zakje
- 200 ml water
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Meng het gehakt met het ei, peper en zout. Draai er met vochtige handen gelijke ballen van. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
- Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.
- Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Bereid de jus met het water volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Giet de aardappelen en de groenten af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg de melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
variatietip:
Liever geen vlees? Vervang het gehakt door vegetarische balletjes (schaal 200 g voor 4 personen).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 35 g
-
koolhydraten 60 g
waarvan suikers 16 g -
vet 33 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 480 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Hutspot met gehaktbal
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hutspot met gehaktbal
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 wit scharrelei
Meng het gehakt met het ei, peper en zout. Draai er met vochtige handen gelijke ballen van.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.
- 200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 102 g krachtige jus naturel in zakje
- 200 ml water
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Bereid de jus met het water volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet de aardappelen en de groenten af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree.
- 25 g ongezouten roomboter
Voeg de melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveer de stamppot met de gehaktballen en jus.
variatietip:
Liever geen vlees? Vervang het gehakt door vegetarische balletjes (schaal 200 g voor 4 personen).