Huts­pot met ge­hakt­bal

Dit is me toch een potje lekker: ouderwetse hutspot met gehaktbal. Stampen maar!

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht Dit is me toch een potje lekker: ouderwetse hutspot met gehaktbal. Stampen maar! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met het ei, peper en zout. Draai er met vochtige handen gelijke ballen van. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.
  3. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Bereid de jus met het water volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. Giet de aardappelen en de groenten af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg de melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

variatietip:

Liever geen vlees? Vervang het gehakt door vegetarische balletjes (schaal 200 g voor 4 personen).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Hutspot met gehaktbal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot met ge­hakt­bal

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 wit scharrelei

Meng het gehakt met het ei, peper en zout. Draai er met vochtige handen gelijke ballen van.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 25 min. gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 1 kg iets kruimige aardappel
  • 1 kg verse gesneden hutspotgroenten

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.

4
4
  • 200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
  • 102 g krachtige jus naturel in zakje
  • 200 ml water

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Bereid de jus met het water volgens de aanwijzing op de verpakking.

5
5

Giet de aardappelen en de groenten af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree.

6
6
  • 25 g ongezouten roomboter

Voeg de melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

7
7

Serveer de stamppot met de gehaktballen en jus.

variatietip:

Liever geen vlees? Vervang het gehakt door vegetarische balletjes (schaal 200 g voor 4 personen).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.