Huts­pot met ve­ga­bal­le­tjes

Dagje zonder vlees + stamppot = vega hutspot!

(9) waardeer
hollands hoofdgerecht Dagje zonder vlees + stamppot = vega hutspot! 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water met zout. Voeg de hutspotgroenten toe en kook alles in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
  3. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen en de groente af en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de olijfolie toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  4. Serveer met de vegetarische balletjes.
video

Huts­pot met ve­ga­bal­le­tjes

leuk-snel - 00:24 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Hutspot met vegaballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot met ve­ga­bal­le­tjes

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 1 kg verse gesneden hutspotgroenten

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water met zout. Voeg de hutspotgroenten toe en kook alles in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 200 g vegetarische balletjes

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

3
3
  • 100 ml halfvolle melk

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen en de groente af en doe terug in de pan.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Voeg de melk en de rest van de olijfolie toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

5
5

Serveer met de vegetarische balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.