Stamppot met andijvie, vegaballetjes & Amsterdamse-uienjus
Tijd voor stamppot! Wat dacht je van deze vegetarische variant?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 30 g ongezouten roomboter
- 340 g vegetarische balletjes
- 1 el tarwebloem
- 320 g Amsterdamse uien
- 1 groentebouillontablet
- 400 ml warm water
- 200 ml halfvolle melk
- 2 el grove mosterd
- 750 g fijngesneden andijvie
- 4 el Kesbeke Kleintje Amsterdamse piccalilly
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 5 min. op middelhoog vuur.
- Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Laat de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Voeg samen met de bouillontablet en het warme water toe aan de pan. Roer goed door, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus.
- Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de melk en mosterd tot een smeuïge puree. Zet de pan terug op het vuur en voeg in delen de andijvie met 200 ml kookvocht (bij 4 personen) toe en laat op laag vuur iets slinken. Voeg evt. meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de gehaktballetjes en de jus erover. Serveer de piccalilly erbij.
combinatietip:
Piccalilly is ook erg lekker op een broodje met ossenworst en augurkenplakjes.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.520 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Stamppot met andijvie, vegaballetjes & Amsterdamse-uienjus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stamppot met andijvie, vegaballetjes & Amsterdamse-uienjus
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar.
- 30 g ongezouten roomboter
- 340 g vegetarische balletjes
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 5 min. op middelhoog vuur.
- 1 el tarwebloem
Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur.
- 320 g Amsterdamse uien
- 1 groentebouillontablet
- 400 ml warm water
Laat de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Voeg samen met de bouillontablet en het warme water toe aan de pan.
Roer goed door, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus.
- 200 ml halfvolle melk
- 2 el grove mosterd
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de melk en mosterd tot een smeuïge puree.
- 750 g fijngesneden andijvie
Zet de pan terug op het vuur en voeg in delen de andijvie met 200 ml kookvocht (bij 4 personen) toe en laat op laag vuur iets slinken.
Voeg evt. meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper.
- 4 el Kesbeke Kleintje Amsterdamse piccalilly
Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de balletjes en de jus erover. Serveer de piccalilly erbij.
combinatietip:
Piccalilly is ook erg lekker op een broodje met ossenworst en augurkenplakjes.