bewaar
Stamppot met andijvie, vegaballetjes & Amsterdamse-uienjus
Stamppot met andijvie, vegaballetjes & Amsterdamse-uienjus
bewaar

Stamppot met andijvie, vegaballetjes & Amsterdamse-uienjus

Tijd voor stamppot! Wat dacht je van deze vegetarische variant?

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

30 g

ongezouten roomboter

340 g

vegetarische balletjes

1 el

tarwebloem

320 g

Amsterdamse uien

1

groentebouillontablet

400 ml

warm water

200 ml

halfvolle melk

2 el

grove mosterd

750 g

fijngesneden andijvie

4 el

Kesbeke Kleintje Amsterdamse piccalilly

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Tijd voor stamppot! Wat dacht je van deze vegetarische variant?

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 5 min. op middelhoog vuur.

2

Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Laat de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Voeg samen met de bouillontablet en het warme water toe aan de pan. Roer goed door, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus.

3

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de melk en mosterd tot een smeuïge puree. Zet de pan terug op het vuur en voeg in delen de andijvie met 200 ml kookvocht (bij 4 personen) toe en laat op laag vuur iets slinken. Voeg evt. meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de gehaktballetjes en de jus erover. Serveer de piccalilly erbij.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

combinatietipPiccalilly is ook erg lekker op een broodje met ossenworst en augurkenplakjes.