bewaar
Milde curry van zoete aardappel met kip
Milde curry van zoete aardappel met kip
bewaar

Milde curry van zoete aardappel met kip

Curry met kip en zoete aardappel? Kom maar op met dat krachtvoer!

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

400 g

zoete aardappel

400 g

sugarsnaps

400 g

kikkererwten in blik

200 g

zilvervliesrijst

1 el

arachideolie

400 g

kipdijfiletreepjes

1 el

garam masala

400 ml

kokosmelk

Curry met kip en zoete aardappel? Kom maar op met dat krachtvoer!

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, blokjes zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en bak nog 2 min.

3

Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. met de deksel op de pan stoven tot de zoete aardappelen gaar zijn. Serveer de curry met de rijst.

dieettipAls je dit gerecht eet voordat je een krachtsport gaat doen, kun je minder rijst toevoegen.

serveertipLekker met grofgesneden koriander.