Mil­de cur­ry van zoe­te aard­ap­pel met kip

Curry met kip en zoete aardappel? Kom maar op met dat krachtvoer!

(7) waardeer
hoofdgerecht Curry met kip en zoete aardappel? Kom maar op met dat krachtvoer! 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, blokjes zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en bak nog 2 min.
  3. Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. met de deksel op de pan stoven tot de zoete aardappelen gaar zijn. Serveer de curry met de rijst.

serveertip:

Lekker met grofgesneden koriander.

dieettip:

Als je dit gerecht eet voordat je een krachtsport gaat doen, kun je minder rijst toevoegen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 78 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Milde curry van zoete aardappel met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­de cur­ry van zoe­te aard­ap­pel met kip

1
1
  • 2 middelgrote uien

Snijd de uien in dunne halve ringen.

2
2
  • 400 g zoete aardappelen
  • 400 g sugarsnaps

Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps.

3
3
  • 400 g kikkererwten in blik

Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

4
4
  • 200 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 1 el garam masala

Voeg de ui, blokjes zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en bak nog 2 min.

7
7
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe.

8
8

Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. met de deksel op de pan stoven tot de zoete aardappelen gaar zijn. Serveer de curry met de rijst.

serveertip:

Lekker met grofgesneden koriander.

dieettip:

Als je dit gerecht eet voordat je een krachtsport gaat doen, kun je minder rijst toevoegen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.