Mil­de cur­ry van kip, kik­ker­erw­ten en zoe­te aard­ap­pel

Knapperige groenten, fluweelzachte kip en romige kokosmelk: allemaal in één werelds gerecht.

(21) waardeer
hoofdgerecht Knapperige groenten, fluweelzachte kip en romige kokosmelk: allemaal in één werelds gerecht. 4 personen
3 21

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in blokjes van 1½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de ui, zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en roerbak 2 min. Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zacht koken. Serveer de curry met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m het maken van de curry 4 twee dagen van tevoren maken, eventueel in een dubbele hoeveelheid. Bewaar afgedekt in de koelkast, zodat je het twee dagen later nog eens kunt eten.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Milde curry van kip, kikkererwten en zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­de cur­ry van kip, kik­ker­erw­ten en zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 2 uien
  • 400 g zoete aardappelen

Snijd de kip in blokjes van 1½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 200 g sugarsnaps
  • 400 g kikkererwten in blik

Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

3
3
  • 200 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el garam masala

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de ui, zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en roerbak 2 min.

5
5
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zacht koken. Serveer de curry met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m het maken van de curry 4 twee dagen van tevoren maken, eventueel in een dubbele hoeveelheid. Bewaar afgedekt in de koelkast, zodat je het twee dagen later nog eens kunt eten.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.