bewaar
Traybake met kikkererwten, kipgehaktballetjes en garam masala
Traybake met kikkererwten, kipgehaktballetjes en garam masala
bewaar

Traybake met kikkererwten, kipgehaktballetjes en garam masala

Lekker veel groente en lekker makkelijk: meng de traybake ingrediënten en schuif het geheel in de oven.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kikkererwten in blik

2 el

milde olijfolie

2 el

garam masala

600 g

ovengroente zoete aardappel, peen, prei, rode ui

300 g

gekruid kipgehakt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Lekker veel groente en lekker makkelijk: meng de traybake ingrediënten en schuif het geheel in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Meng de olie met de garam masala, peper en eventueel zout. Verdeel de ovengroenten en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de specerijenolie. Rooster 30 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

3

Vorm ondertussen met vochtige handen ca. 3 balletjes per persoon van het kipgehakt.

4

Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep om. Leg de gehaktballetjes erbij en bak nog 15 min.

combinatietipLekker met yoghurt. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.