Tray­ba­ke met man­da­rijn en kip

De sappigste appeltjes van oranje vind je in deze mandarijnentulband.

(1) waardeer
hoofdgerecht De sappigste appeltjes van oranje vind je in deze mandarijnentulband. 4 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  2. Boen ⅓ van de manderijnen schoon en rasp de oranje schil. Meng het rasp door de mosterd. Bestrijk de kipdijfilets met de mosterd en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de kikkererwten en ovengroenten over de bakplaat.
  3. Halveer alle mandarijnen overdwars. Leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de traybake 25-30 min. in het midden van de oven.
  4. Schep aan tafel op elk bord 1 of 2 mandarijnenhelften en knijp wat van het sap over het gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 36 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Traybake met mandarijn en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke met man­da­rijn en kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g AH Biologisch kikkererwten in pot

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.

3
3
  • 1 mandarijn
  • 2 el Marne zoete mosterd

Boen de manderijn schoon en rasp de oranje schil. Meng het rasp door de mosterd.

4
4
  • 4 kipdijfilets

Bestrijk de kipdijfilets met de mosterd en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 1.2 kg ovengroente courgette, rode paprika en peen

Verdeel ook de kikkererwten en ovengroenten over de bakplaat.

6
6
  • 2 mandarijnen

Halveer alle mandarijnen overdwars. Leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de traybake 25-30 min. in het midden van de oven.

8
8

Schep aan tafel op elk bord 1 of 2 mandarijnenhelften en knijp wat van het sap over het gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.