Pit­ti­ge zoe­te-aard­ap­pel­spread

Wat een goed idee: groenten op brood. Zo haal je die 250 gram per dag makkelijk!

(3) waardeer
bijgerecht Wat een goed idee: groenten op brood. Zo haal je die 250 gram per dag makkelijk! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van 2 cm en kook in een laagje water in 8 min. gaar. Giet af, laat iets ašfkoelen en doe ze in een hoge beker.
  2. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ook in de beker. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg de inhoud toe, samen met de garam masala. Pureer tot een spread en breng eventueel op smaak met zout.

bewaartip:

Je kunt de spread 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pittige zoete-aardappelspread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge zoe­te-aard­ap­pel­spread

1
1
  • 400 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van 2 cm en kook in een laagje water in 8 min. gaar.

2
2

Giet af, laat iets ašfkoelen en doe ze in een hoge beker.

3
3
  • ½ rode peper

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ook in de beker.

4
4
  • 150 g kikkererwten in blik
  • 1 tl garam masala

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg de inhoud toe, samen met de garam masala.

5
5

Pureer tot een spread en breng eventueel op smaak met zout.

bewaartip:

Je kunt de spread 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.