bewaar
Pittige zoete-aardappelspread
Pittige zoete-aardappelspread
bewaar

Pittige zoete-aardappelspread

Wat een goed idee: groenten op brood. Zo haal je die 250 gram per dag makkelijk!

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zoete aardappel

½

rode peper

150 g

kikkererwten in blik

1 tl

garam masala

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Wat een goed idee: groenten op brood. Zo haal je die 250 gram per dag makkelijk!

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van 2 cm en kook in een laagje water in 8 min. gaar. Giet af, laat iets ašfkoelen en doe ze in een hoge beker.

2

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ook in de beker. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg de inhoud toe, samen met de garam masala. Pureer tot een spread en breng eventueel op smaak met zout.

tip

bewaartipJe kunt de spread 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.