Bo­nen­stoof met cour­get­te, au­ber­gi­ne en worst­jes

Zeg je najaar, dan zeg je stoven. Deze keer met véél groenten, véél bonen en vooral: véél smaak.

(11) waardeer
hoofdgerecht Zeg je najaar, dan zeg je stoven. Deze keer met véél groenten, véél bonen en vooral: véél smaak. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1½ cm (brunoise). Snijd de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik.
  2. Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 min. mee.
  4. Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Bonenstoof met courgette, aubergine en worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­nen­stoof met cour­get­te, au­ber­gi­ne en worst­jes

1
1
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 400 g trostomaten
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1½ cm (brunoise). Snijd de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 400 g borlottibonen uit blik
  • 6 takjes verse tijm
  • 400 g cannellinibonen

Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 min. mee.

4
4

Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.