bewaar
Bonenstoof met courgette, aubergine en worstjes
Bonenstoof met courgette, aubergine en worstjes
bewaar

Bonenstoof met courgette, aubergine en worstjes

Zeg je najaar, dan zeg je stoven. Deze keer met véél groenten, véél bonen en vooral: véél smaak.

35 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

1

aubergine

2

rode uien

400 g

trostomaten

270 g

Catalaanse braadworst

400 g

borlottibonen uit blik

6 takjes

verse tijm

400 g

cannellinibonen

2 el

traditionele olijfolie

Zeg je najaar, dan zeg je stoven. Deze keer met véél groenten, véél bonen en vooral: véél smaak.

Aan de slag

1

Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1½ cm (brunoise). Snijd de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik.

2

Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.

3

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 min. mee.

4

Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.